Вкусни и лесни меденки
Меденките са чудесно допълнение към сутрешното кафе, особено през зимните дни, за които ароматът на мед и канела е характерен. Рецептата, която съм описала е изключително лесна за приготвяне и винаги сполучлива, така че спокойно може да я прибавите към списъка си с "пет минутни рецепти за неочаквани гости".
Продукти:
750 гр брашно
240 гр мед
1 ч. ч. и половина пудра захар
4 капки оцет
7 гр канела
1 ч. л. и половина сода бикарбонат
3 яйца
180 гр масло
орехи
Начин на приготвяне:
Слагам всички продукти в купа и ги омесвам на тесто. От него правя малки топчета в средата, на които поставям по една орехова ядка. Нареждам ги върху хартия за печене и ги пека на 180 градуса, докато не станат златисти. Не мога да кажа конкретно минути, т. като това зависи от големината на Меденките и силата на фурната ви.
Дано Ви харесат!
Коментари
Публикуване на коментар