Вкусни и лесни меденки

Меденки

Меденките са чудесно допълнение към сутрешното кафе, особено през зимните дни, за които ароматът на мед и канела е  характерен. Рецептата, която съм описала е изключително лесна за приготвяне и винаги сполучлива, така че спокойно може да я прибавите към списъка си с "пет минутни рецепти за неочаквани гости". 

Продукти:

750 гр брашно 

240 гр мед

1 ч. ч. и половина пудра захар 

4 капки оцет 

7 гр канела

1 ч. л. и половина сода бикарбонат 

3 яйца 

180 гр масло

орехи



Начин на приготвяне:

Слагам всички продукти в купа и ги омесвам на тесто. От него правя малки топчета в средата, на които поставям по една орехова ядка. Нареждам ги върху хартия за печене и ги пека на 180 градуса, докато не станат златисти. Не мога да кажа конкретно минути, т. като това зависи от големината на Меденките и силата на фурната ви. 

Дано Ви харесат!

Коментари

Популярни публикации