ДОМАШНА СВИНСКА САЗДЪРМА

ДОМАШНА СВИНСКА СЪЗДЪРМА

Продукти:
1 средно голям Свински джолан
4 броя Свински език
1 кг. Изрезки от свинско месо
(Месо с кокалли, стави, бузи или това, което вие най- много обичате да похапвате)
Дафинов лист- 4-5 броя
Черен пипер 6-10 броя зрънца
Бахар 6 броя зрънца
Сол
Лют червен пипер
1 желатин
Начин на приготвяне:
Аз нямам и не използвам тенджера под налягане, за тези които имат могат да си я използват.В тенджера слагам месото и добавям към него черния пипер, дафиновия лист, бахара и малко сол. Заливам с вода до покриването на месото и слагам на котлона.Варя месото от два часа до два часа и половина. Засичам си времето чак, когато месото заври.Когато месото е добре сварено се изважда и отцежда от бульона. Месото се реже на малки парченца.Тенджерата, в която се е варило месото трябва хубаво да се охлади и отгоре и ще се появи лойта. При мен тя се отдели за едно денонощие. На другия ден я обрах внимателно с лъжица и я поставих в дълбок тиган, загрях я и добавих към нея месото.
Запържих добре месото, като го овкусих със сол на вкус, лют червен пипер и смлян черен пипер.
В малка купичка разтворих 1 пакетче желатин и след набъбването му, го залях с малко бульон, който затоплих в микровълновата. Добавих желатина при месото в тигана, разбърках и изключих котлона. Готовото месо може да се сложи в тава застлана със стреч фолио. Краищата на фолиото ги събирате в средата на тавата и притискате с нещо по -тежичко отгоре.
Аз обаче изрязах гърлото на една пластмасова бутилка напълних я хубаво до горе като притисках с лъжицата и покрих с фолио. Върху бутилката добавих тежестта на един буркан пълен със сладко и оставих в хладилника да се охлади за 24 часа.
Създърмата можете да приготвите и от друг вид месо- телешко месо, шилешко, козе или като мен със свинско.

Коментари

Популярни публикации