Домашни ореховки

Домашни ореховки
















Продукти:
3 бр. белтък
1 щипка сол*
250 гр. орехи
250 гр. захар
1-2 с.л. какао
1 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
В блендер, нутрибулет или друг уред смиламе орехите и половината захар. Към вече смлените орехи и захар добавяме какаото и нишестето. В отделна купа разбиваме с миксер белтъците, като към тях добавяме щипка сол и поетапно добавамя останалото количество захар. След като се получи бял пухкав крем към сместа добавяме смлените орехи с вече добавените други продукти. Разбъркваме хубаво и оставяме за около 20-30 мин. сместа да отпочине в хладилник. Загряваме фурната на 170 градуса с вентилатор.В тавичка поставяме хартия за печене и с помоща на лъщица гребваме и поставяме върху хартията. Оставяме задължително разстояние между ореховките, защото по време на печенето те увеличават размера си. Печем 12 минути.
От една такава доза излизат около 45-50 средни по размер ореховки.

Коментари

Популярни публикации