Баница с кайма и картофи

Баница с кайма и картофи

Продукти:
1 пакет кори за баница
за плънката:
500 гр. кайма
1 глава лук (среден размер)
4 варени картофа (среден размер)
олио
сол
червен и черен пипер
малко лют червен пипер (по желание)
за намазване на корите:
1 яйце
150 мл. прясно мялко
Начин на приготвяне:В дълбок тиган запържвам лука и към него добавям каймата. Когато каймата стане на трохи и не е вече сурова добавям подправките - сол, черен и червен пипер и много малко лют червен пипер. Сварените картофи се обелват и намачкват с вилица, може и да ги настържете на ренде, както Ви е удобно. Добавяме картофите към каймата и разбъркваме хубаво. Когато всички съставки се смесят и позапържат заедно отнемаме от котлона плънката.
В отделна купичка разбиваме яйцето и млякото.
Сглобяваме баницата като взимаме една кора и я мажем със сместа от яйце и мляко, върху нея поставяме още една кора, която също мажем с яйце и мляко и след това добавяме от плънката с кайма и картофи. Навиваме на руло и поставяме в тавата. Така се процедира до свърщване на корите или до свършване на плънката. Отгоре мажа баницата само с олио и пека в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор на горен и долен реотан за 30 минути.

* Тази баница за първи път си похапнах в Одрин (Турция) и наистина е много вкусна и ароматна.
* По ваше желание можете да добавите чубрица или други подправки, които обиате.
* Също така можете да не я печете във фурната, а на тиган като задължително слагате отгоре капак.След изпичането от едната страна се обръща и така на тигана до изпичане от двете страни на баницата.
    

Коментари

Популярни публикации