Бърз и лесен веган бананов хляб
Бърз и лесен веган бананов хляб
Simple vegan banana bread
Здравейте! В последно време една рецепта стана много популярна в интернет
пространството и аз много исках да я изпробвам. Беше ми омръзнало да правя
обикновен домашен кекс, който всяка жена знае от майка си и исках да
експериментирам с някоя различна рецепта. И така се впуснах в търсене на
сполучлива такава. Изпрабвах какви ли не, с кокосово масло, мускадова захар,
различни скъпи брашна и накрая най-сполучливата се оказа най-простата. Тя беше
направена с по-диетични съставки, но аз си я преработих по май вкус , с
продукти, които всеки има в къщи. Използвам мерителни чаши, т. като я видях от
някакво момиче в Америка, но ако и вие като мен не можете да прецените колко
точно е количествената мярка „около“, горещо Ви препоръчвам да си купите
такива.
Рецепта:
4 добре узрели банана
Ванилия
¼ чаша олио
1 и ¾ чаши брашно (това са 2 чаени чаши)
1/3 чаша захар
1 бакпулвер
1 чаена лъжичка готварска сода
Половин шоколад
Начин на приготвяне:
Намачквам бананите с вилица в купа (избирайте
си добре узрели банани, който се мачкат по-лесно, а и са по-сладки), добавям
ванилията и олиото към тях. Разбърквам ги добре и прибавям захарта. Отново
разбърквам, след това слагам брашното, в което съм изсипала бакпулвера и содата. Всичко се бърка докато не стане на гъста
каша. Не забравяйте и натрошения шоколад. ☺ Изсипвам сместа
в правоъгълна форма, в която съм поставила хартия за печене (защото така се мие по-лесно) и слагам да се
пече. На 180 градуса, долно горене с вентилатор за един час. Вероятно кексът ще
стане по-рано от час, така че го проверявайте. Аз използвам дървено шишче, с
което го бода, за да разбера дали се е опекъл отвътре.
Коментари
Публикуване на коментар